Samospráva rieši kritickú situáciu v centre mesta

22.05.2008 Stropkov

Stropkov 22. mája (TASR) - Na riešenie kritickej dopravnej situácie v Stropkove prijala tamojšia samospráva v priebehu posledného roka viacero opatrení smerujúcich k zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky.
Cestný ťah I. triedy pretína Stropkov v celkovej dĺžke 2,6 km, pričom tento úsek vyhodnotili ako nehodový. Preto osadili v minulom roku na ňom štyri upozorňovacie tabule s retroreflexnou fóliou. Na realizáciu tohto zámeru sa mestu Stropkov podarilo získať z Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácii SR 100.000 Sk (3204 eur) v rámci projektu Bezpečne cez Stropkov. Zároveň mesto úspešne iniciovalo zavedenie rýchlosti 40km/h v úseku od mestského úradu po križovatku na Požiarnickej ul. a za 50.000 Sk (1602 eur) zabezpečilo zakúpenie a osadenie dvoch značiek so svetelnou signalizáciou v blízkosti supermarketov.
\"Poslednou investíciou je umiestnenie štyroch svietidiel pri dvoch priechodoch pre chodcov v sume 212.000 Sk (6792,50 eura). Cieľom projektu je zvýšiť viditeľnosť chodcov pri priechode cez komunikáciu. Rozhodli sme sa pre dva najfrekventovanejšie priechody v širšom centre mesta. Svietidlá budú napojené na verejné osvetlenie. Podobne frekventovaná premávka je aj na križovatke medzi oboma supermarketmi, kde sme osadili svetelné signalizačné značky, ktoré vodičov upozorňujú, že sa blížia k priechodu, \" uviedol dnes pre TASR vedúci odboru výstavby a regionálneho rozvoja Mestského úradu v Stropkove Ladislav Dubas. Dodal, že v meste chcú nainštalovať stacionárny merač rýchlosti. Prostriedky na jeho zakúpenie plánuje mesto získať prostredníctvom projektu v rámci grantovej výzvy Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácii SR.
K bezpečnosti počas rannej dopravnej špičky napomáha aj hliadka Mestskej polície v Stropkove, ktorá dohliada na dopravnú situáciu pri priechode pre chodcov pri Základnej škole na Konštantínovej ul. „Už druhý školský rok dohliada naša hliadka na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky v najfrekventovanejšom čase od 7.30 do 8.00 h pri ZŠ Konštantínova. Keďže z mesiaca na mesiac zaznamenávame nárast predovšetkým kamiónovej dopravy, snažíme sa dohliadať a chrániť najmä najmenších a najzraniteľnejších účastníkov premávky, ktorými si školopovinné deti, \" doplnil náčelník Mestskej polície v Stropkove Jozef Potoma.
 

Vyberte región